pret renovare locuinta

Renovări Apartamente – Costuri

Prima întrebare care ne vine în cap după ce decidem să ne renovăm apartamentul ține de preț: „Cât ne costă?”
Prețul total al renovării unui apartament este compus din costurile cu materialele și cele de manoperă. Ambele componente depind foarte mult de calitatea dorită. Mai există o corelare între cele două componente, de care uităm de foarte multe ori: cu cât calitatea materialelor este mai bună, cu atât numărul orelor de manoperă tinde să fie mai mic, dar și nivelul de calificare al meseriașului ar trebui să fie mai mare, ceea ce implică un preț mai mare pe ora de manoperă.

Prețul per metru pătrat

Auzim de la cunoscuți sau aflăm căutând pe internet că manopera pentru placarea cu faianță, de exemplu, costă X lei/mp și începem să ne facem calcule.
De cele mai multe ori plecăm astfel de la o premiză greșită, deoarece ne place să luăm în calcul cel mai mic preț de care auzim. În realitate, fiecare lucrare are particularitățile sale, iar prețul trebuie stabilit în funcție de acestea. În cazul în care spațiul de placat include foarte multe muchii, este greu accesibil sau în cazul în care faianța nu este uniformă, manopera va fi una dificilă și va impune un cost mult mai ridicat.

Cum aflăm prețul corect pentru manoperă?

Pentru a stabili un preț corect este nevoie de informație, trebuiesc făcute măsurători, trebuie văzută geometria încăperilor de renovat și trebuie să știi cu ce fel de materiale se va lucra. Apoi, în funcție de numărul de ore de manoperă necesar se va putea calcula un preț, fie per metru pătrat, fie pe lucrare, în funcție de cum se vor stabili tranșele de plată.
Pentru a afla cât v-ar costa renovarea locuinței în cazul în care apelați la serviciile societății noastre, nu ezitați să ne contactați!