Cu: gaze

08ian./20
instalator sanitar

Montarea unei centrale termice

Pentru montarea unei centrale termice apelati un instalator sanitar. Montarea unei centrale termice individuale trebuie gândită și executată cu foarte mare atenție. Încă de la stadiul de idee, trebuie avute în vedere mai multe aspecte care țin atât de legislația în vigoare, dar și de siguranța și eficiența în exploatare.

Ce, când și unde?

montarea unei centrale termice de apartament sau pentru csa de locuitÎn funcție de sursa de energie ce se are în vedere a fi folosită pentru alimentarea unei centrale termice, dar și în funcție de volumul și utilitatea încăperilor ce trebuie încălzite, cautarea acelui model de centrală termică care să aibă un randament cât mai bun este dezideratul. Pe piata exista in acet moment o multitudine de centrale termice produse de diferite firme ce au experienta si ani intregi de cercetare in spate. Este bine totusi sa aveti un specialist care sa va sfatuiasca inainte de a face pasul de a achizitiona centrala termica. Ideal ar fi ca cel ce va sfatuieste sa si instaleze centrala in locuinta dumneavoastra, Locul în care va fi montată centrala trebuie să respecte atât condițiile impuse de producătorul acesteia, dar și ușurința în exploatare. Mai ales este bine sa fie un spatiu cu aerisire naturala, nu un spatiu inchis si stramt. Deși o centrală termică poate fi montată oricând, este bine să ținem cont atât de condițiile meteo de afară, cât și de cerințele impuse de lege pentru a putea monta in conditii cat mai optime o centrală termică. Sunt destule situații în care, mai ales pentru cei ce locuiesc în apartamente, când este nevoie și de o autorizare de debranșare de la sistemul centralizat de termoficare sau modificari importante ale instalatiei de gaz sau a bransamentelor electrice si a legaturile la coloanele de apa.

Cât costă montarea unei centrale termice

Simpla punere în funcționare a unei centrale termice costă doar câteva sute de lei și diferă în funcție de tipul și capacitatea centralei termice, dar trebuie ținut cont și de costurile conexe: autorizări, modificări ale instalațiilor de utilități, amenajarea încăperii tehnice în care aceasta va funcționa. Costul total al instalării pentru prima dată a unei centrale termice într-o locuință obișnuită cu suprafața locuită cuprinsă între 80 și 100mp, poate depăși 8.000 lei, în cele mai multe cazuri, cu tot cu costul centralei propriu-zise. Daca va hotariti apelati un instalator sanitar de incredere ce va poate ajuta in montarea unei centrale termice.