Cu: instalatii

05feb./20
instalatii-electrice

Efectuam instalatii electrice

ELECTRICIAN DE SERVICIU   Nu putem concepe viata fara electricitate, energia electrica ne aduce confortul care ne-a devenit indispensabil in ultimul secol. Cu toate ca producatorii de electrocasnice si aparatura electronica investesc foarte mult in studii pentru a crea produse din ce in ce mai eficiente din punct de vedere energetic, consumul de energie electrica a crescut considerabil in ultimii ani, deoarece ne dorim din ce in ce mai multe aparate consumatoare de energie electrica care sa ne satisfaca anumite nevoi:aparate de aer conditionat, dispozitive de incalzire, frigidere, congelatoare, plite electrice, hidrofoare, hote, cuptoare cu microunde, cuptoare electrice, aparatura audio-tv, dispozitive de calcul etc. Continue reading
17ian./20
electrician

Se încălzesc prizele? Sare siguranța? Paza bună trece primejdia rea

Se încălzesc prizele ? Sare siguranta ?

Locuiți într-un imobil construit acum 30-40 ani sau mai mult? Vreți să achiziționați sau deja dețineți consumatori mari de curent cum ar fi: cuptor electric, aer condiționat, mașini de spălat rufe sau vase, plite electrice, cuptoare cu microunde, radiatoare electrice, calorifere electrice sau altele? Atunci aveți în vedere următoarele: Prizele care alimentează aceste electrocasnice trebuiesc prevazute cu împământare. Acest lucru fiind foarte important pentru siguranța dumneavoastră, defecțiuni ale acestora pot provoca incendii ce se soldează cu pierderi materiale ridicate și de multe ori cu victime. La aceste imobile vechi este posibil sa nu aveți împământare la toate prizele sau ca împământarea să nu mai corespundă din punt de vedere tehnic, de asemenea, este posibil ca instalația electrică să nu facă față la consumul actual. Deci: se încălzesc prizele … În ultimii ani au apărut pe piață tot felul de aparate electrocasnice care au menirea de a ne ușura viața, dar, deși sunt din ce în ce mai eficiente energetic, riscăm să depășim consumul pentru care a fost proiectată instalația electrică deoarece dorim să ne folosim de cât mai multe astfel de paratae simultan. Dorim să avem aer condiționat, să ne încălzim supa la cuptorul cu microunde, să băgăm un cozonac la cuptorul electric și să dăm cu aspiratorul prin casă cât timp așteptăm ca acesta să coacă și în același timp altcineva să calce hainele pentru petrecerea care va urma.

Se încălzesc prizele ? Sare siguranta ?

Să studiem puțin situația de mai sus și să calculăm consumul:
  • cuptor cu microunde » 1800 w
  • cuptor electric » 2400 w
  • aer condiționat: » 2000 w
  • aspirator » 1800 w
  • fier de călcat » 2000 w
Dacă doar electrocasnicele menționate mai sus ar funcționa simultan, puterea totală extrasă din rețeaua electrică ar fi de 9.8 kW, fără a mai menționa un boiler, mașina de spălat, uscătorul, iluminatul, aparatura audio-video etc. Majoritatea instalațiilor electrice gospodărești au fost gândite pentru un consum care să nu depășească 32A la 220V (7kW). În aceste condiții, încălzirea peste măsură a cablurilor electrice poate duce la deteriorarea izolației și implicit la producerea unor scurt-circuite care pot declanșa incendii.In aceasta situatie apelati un electrician.

Cum putem preveni situațiile neplăcute?

Punctele cele mai sensibile ale unei instalații electrice sunt contactele dintre conductori: prizele, dozele, tabloul electric, întrerupătoarele, fasungurile. În cazul unei supra-încărcări a rețelei acestea sunt primele care se încălzesc. Prizele utilizate pentru consumatorii mari trebuie sa fie cu împământare, să suporte cel puțin 16A, respectiv o putere de 3,5 kW. Este foarte important ca prizele, fasungurile, întrerupătoarele, sa fie confecționate din materiale de calitate, calitatea contactelor este foarte importanta, firme ca Legrand, Schnider, Siemens, Gewiss fiind renumite pentru calitatea produselor lor. O măsură suplimentara de securitate pentru viata dumneavoastră o constituie instalarea în tabloul electric a unei siguranțe diferențiale care, în cazul unei defecțiuni, decuplează in scurt timp alimentarea cu curent electric. Ar trebui ca toate îmbinările din dozele electrice să fie cositorite pentru a preveni deteriorarea acestora datorită oxidării conductorilor. În cazul în care există conductori vechi din aluminiu, așa cum se făceau instalațiile electrice în urmă cu 50 de ani, aceștia trebuie înlocuiți obligatoriu deoarece aluminiul devine friabil în timp. Daca va regasiti in una din aceste situatii apelati un electrician.
26feb./18
caloriferul-nu-se-incalzeste complet

De ce nu se încălzesc caloriferele?

Nu se încălzesc caloriferele ?

Instalator sanitar de serviciu.Aceasta este cea mai des întâlnită problemă la instalațiile termice. Cea mai frecventă cauză a acestei probleme se datorează aerului din instalația termică. Remedierea acestei probleme este destul de simplă, dar necesită puțină îndemânare: trebuiesc aerisite caloriferele pentru ca aerul să le părăsească. De regulă, caloriferele sunt prevăzute cu robineți tocmai pentru a permite aerisirea acestora. Este suficient să deschideți ușor robinetul pentru a permite aerului să părăsească instalația, această operațiune presupune re-umplerea instalației pentru a crește presiunea din interior astfel încât centrala să nu intre în avarie. Aerisirea trebuie făcută la toate caloriferele din instalație, astfel încât tot aerul să fie scos. Nu cred că trebuie să vă amintesc faptul că trebuie să urmăriți instrucțiunile de utilizare ale centralei proprii pentru ca la punerea în funcțiune în instalație să fie presiunea optimă (de regulă aceasta este între 1 și 1,5 bari)

De ce este bine să apelezi la un instalator sanitar dacă nu se încălzesc caloriferele?

  • Dacă nu ești destul de încrezător sau dacă nu ai timpul și sculele necesare, mai bine chemi un instalator. Eviți astfel să produci o inundație sau să întâmpini probleme cu centrala termică
  • Se întâmplă frecvent să ia instalația aer? Trebuie eliminată cauza. Un instalator profesionist poate să o determine și să o elimine. Nu este normal să stropești prin casă sau birou prea des pentru a elimina aerul din instalația termică!
SC Edural Instal SRL dispune de oameni calificați, gata să vă ajute în acest sens, oriunde în București. Nu ezitați să cereți o ofertă de preț pentru a scăpa de acestă problemă, datele de contact le găsiți aici. Rezolvând problema aerului din instalația termică, economisiți la factura de încălzire!