Cu: renovare baie

02iul./21

Renovare baie

Ce trebuie să știi înainte să te apuci de reamenajarea unei băi

renovare baie modernă cu cadă freestanding

Reamenajare baie – când este necesară?

Iată câteva situații în care este necesară reamenajarea unei băi: când instalația sanitară este mai veche de 10 ani sau este din fier sau plumb, când apare în baie miros de umezeală și mucegai, când gresia sau faianța se fisurează sau chiar încep să se desprindă de pe perete, când obiectele sanitare sunt foarte vechi și au nevoie de o modernizare.

Avantaje renovare baie

O reamenajare eficientă poate transforma o baie mică și înghesuită de la bloc într-una funcțională și practică. Atunci când cumperi un apartament sau o casă veche, care nu are îmbunătățiri, reamenajarea unei băi este necesară pentru a avea o baie perfect funcțională și, în plus, probabil îți dorești o baie modernă, care să fie pe placul tău. Dacă vei avea instalație sanitară nouă, obiecte sanitare noi și o hidroizolație făcută corect, sunt șanse mult mai mici să mai ai probleme cu scurgerile de apă sau chiar cu inundarea vecinilor. Renovarea unei băi este un avantaj și pentru sănătatea ta, pentru că nu o să mai ai umezeală sau mucegai. Indiferent dacă dorești să renovezi o baie mică de apartament sau vrei să te apuci de un proiect de reamenajare baie la casă, ar trebui să te documentezi înainte. Partea de documentare și stabilire a bugetului de renovare presupune să faci o cercetare (online sau în magazine) asupra modelelor de gresie și faianța, tipuri de căzi sau cabine de duș, baterii, WC, rezervor sau mic mobilier de baie. Practic, îți recomandăm să faci o listă cu tot ceea ce este necesar pentru reamenajarea băii și să incluzi și prețurile materialelor sau ale produselor.

Cum scrii o cerere de ofertă pentru o renovare baie?

reconditionare baie moderna cu paravan din sticla si chiuveta dubla

După ce te-ai hotărât cum vrei să amenajezi baia, dacă vrei să o faci cu cadă, cu cabină de duș sau cu paravan de sticlă, cu baterie duș îngropată sau nu, cu bazinul de la WC îngropat sau nu, apoi poți să formulezi o cerere de ofertă pentru o echipă de meseriași care să ducă la bun sfârșit proiectul tău. În cererea de ofertă pe care o faci îți recomandăm să incluzi următoarele detalii: releveul apartamentului (dacă ai), dimensiunea băii, dacă vrei să montezi faianța până la un anumit nivel sau până la tavan, dacă vrei să montezi faianță doar pe anumiți pereți, dacă vrei montaj cadă sau cabină de duș sau paravan de sticlă cu rigolă, dacă vrei să ai bazin WC sau baterie duș îngropate, dacă soliciți montaj la mobilier de baie cu lavoar și baterie și care este termenul în care ai vrea să te încadrezi. Ideal ar fi ca un meseriaș să vină și la fața locului să vadă baia, pentru a-și face o idee mai bună asupra complexității proiectului. Este important ca cel care oferteaza sa vada efectiv baia inainte de a trece la treaba. Pot aparea surprize nedorite si o discutie doar telefonica nu este indicata.

Ce trebuie să cumperi pentru o renovare baie mică la bloc sau baie la casă

În primul rând trebuie să alegi ce gresie și ce faianța dorești. Îți recomandăm să iei cel puțin 10% în plus față de suprafața băii tale, pentru că e posibil să mai fie plăci sparte sau ciobite sau unele să se crape la montaj. Dacă dorești, poți pune gresie atât pe podea cât și pe pereți, dar faianța poți pune doar pe pereți. Atenție la modelul de gresie, cu cât este mai abrazivă, cu atât va fi mai greu de curățat. Este important ca gresia să nu fie lucioasă precum faianța, dar are nevoie să fie mată sau ușor abraziva pentru a nu aluneca pe ea. Echipa care se va ocupa de renovarea băii tale îți va calcula un necesar pentru gresie, faianță și alte materiale necesare în proces. Pe lângă gresie și faianța, mai trebuie să cumperi și obiectele sanitare (WC, bazin, lavoar, cadă/cabină de duș), suport și baterie pentru lavoar, baterie pentru duș, vopsea lavabilă de interior anti-mucegai. Dacă vrei să schimbi instalația sanitară, adaugă și costul pentru țevi, îmbinări și ce alte accesorii mai sunt necesare. În final, la costul cu materialele, sanitarele și mobilierul de baie se adaugă costul manoperei. Acest cost diferă în funcție de suprafața băii și de complexitatea proiectului (ex: dimensiunea plăcilor de faianța, plăcile mari se pun mai rapid decât cele tip mozaic sau foarte mici). De regulă, la o baie mică de bloc, prețul manoperei este undeva în jur de 2500 lei. Ca în orice proiect de renovare, ar fi înțelept să ai un buget de rezervă de cel puțin 15% din bugetul total pentru situații neprevăzute. Dacă ai în plan să realizezi o renovare baie la bloc sau la casă în București, îți stăm la dispoziție cu o echipă de meseriași profesioniști care te vor ajuta să transformi baia ta în baia la care visezi !  
24iun./21

Renovari apartamente în București – Servicii de calitate la prețuri corecte

renovari apartamente Bucuresti

Sunt mai multe motive pentru care ai putea decide să te apuci de un proiect de renovare apartament: vrei să sporești confortul și funcționalitatea unei locuințe recent cumpărate, nevoile și preferințele tale s-au schimbat, vrei să crești valoarea apartamentului pentru a-l vinde mai scump, urmează să îl inchiriezi și are nevoie de îmbunătățiri, pentru că te costă mai puțin să renovezi decât să te muți.

Atunci când ești în căutarea “casei visurilor tale” pleci la drum cu o listă de cerințe pe care îți dorești să le îndeplinească aceasta. Vei constata însă că, pentru a avea căminul mult visat, de regulă, singura opțiune este să te înhami la un proiect de renovare. Lucrările de renovări interioare au avantajul că la final vei obține o locuință care reflectă întocmai gusturile tale. În plus, poți aduce îmbunătățiri majore unui apartament, crește nivelul de confort, precum și valoarea apartamentului.

Ce servicii de renovări apartamente oferim? Dacă ai nevoie de meșteri pricepuți la renovări interioare în București, atunci poți apela cu încredere la noi. Îți putem oferi servicii de renovări interioare care includ: servicii de decopertări și demolări, servicii de tencuieli și zugrăveli, servicii de placări gresie și faianța, montaj parchet, lucrări cu gips-carton (placarea pereților cu rigips, ridicarea pereților despărțitori, montarea tavanelor false), finisaje interioare de orice tip, instalații electrice, sanitare etc.

De ce să renovezi un apartament?

De ce este important să lucrezi cu meseriași pricepuți atunci când ai un proiect de renovări interioare?

Unele lucrări sunt prea complicate sau dificile pentru a le face singur și este recomandat să apelezi la specialiști. Ei au experiență în domeniu precum și calificarea profesională sau autorizarea pentru a desfășura aceste lucrări.

Îți recomandăm să să apelezi la meșteri specialiști în cazul următoarelor tipuri de lucrari de renovare: tencuirea pereților, turnarea sau îndreptarea șapei, recompartimentarea spațiului, montarea gresiei și faianței, refacerea instalației sanitare sau înlocuirea înstalației electrice, montarea parchetului din lemn masiv și lista poate continua. 

De ce depinde prețul unei lucrări de renovări interioare?

Preț renovare apartament București – prețul depinde de mai mulți factori, dintre care enumerăm : starea apartamentului înainte de renovare, suprafața care urmează să fie renovată, ce tip de finisaje se folosesc și ce tip de lucrări sunt necesare, precum și calitatea materialelor.

Cel mai bine este să va faceți un plan cu ce renovări vreți să efectuați si să discutați cu o echipă care se ocupă de renovări interioare în orașul în care locuiți. Aceștia vor întocmi un deviz care va cuprinde fiecare serviciu în parte.

Să aveți în considerare că ar fi bine să aveți o rezervă de 10-15% din valoarea bugetului de renovare pentru situații neprevăzute.

Sperăm că au fost utile informațiile din acest articol și îți stăm la dispoziție pentru a discuta detalii despre viitorul tău proiect de renovare!