Cu: service

08ian./20
instalator sanitar

Montarea unei centrale termice

Pentru montarea unei centrale termice apelati un instalator sanitar. Montarea unei centrale termice individuale trebuie gândită și executată cu foarte mare atenție. Încă de la stadiul de idee, trebuie avute în vedere mai multe aspecte care țin atât de legislația în vigoare, dar și de siguranța și eficiența în exploatare.

Ce, când și unde?

În funcție de sursa de energie ce se are în vederea a fi folosită pentru alimentarea unei centrale termice, dar și în funcție de volumul și utilitatea încăperilor ce trebuiesc încălzite, trebuie ales acel model de centrală termică care să aibă un randament cât mai bun. Locul în care va fi montată centrala trebuie să respecte atât condițiile impuse de producătorul acesteia, dar și ușurința în exploatare. Deși o centrală termică poate fi montată oricând, este bine să ținem cont atât de condițiile meteo de afară, cât și de cerințele impuse de lege pentru a putea monta centrala termică. Sunt destule situații în care, mai ales pentru cei ce locuiesc în apartamente, când este nevoie și de o autorizare de debranșare de la sistemul centralizat de termoficare. În alte cazuri sunt necesare modificări ale instalațiilor de gaze sau ale branșamentelor electrice pentru a putea monta o centrală termică.

Cât costă montarea unei centrale termice

Simpla punere în funcționare a unei centrale termice costă doar câteva sute de lei și diferă în funcție de tipul și capacitatea centralei termice, dar trebuie ținut cont și de costurile conexe: autorizări, modificări ale instalațiilor de utilități, amenajarea încăperii tehnice în care aceasta va funcționa. Costul total al instalării pentru prima dată a unei centrale termice într-o locuință obișnuită cu suprafața locuită cuprinsă între 80 și 100mp, poate depăși 8.000 lei, în cele mai multe cazuri, cu tot cu costul centralei propriu-zise,daca va hotariti apelati un instalator sanitar.