05feb./20
instalatii-electrice

Efectuam instalatii electrice

ELECTRICIAN DE SERVICIU   Nu putem concepe viata fara electricitate, energia electrica ne aduce confortul care ne-a devenit indispensabil in ultimul secol. Cu toate ca producatorii de electrocasnice si aparatura electronica investesc foarte mult in studii pentru a crea produse din ce in ce mai eficiente din punct de vedere energetic, consumul de energie electrica a crescut considerabil in ultimii ani, deoarece ne dorim din ce in ce mai multe aparate consumatoare de energie electrica care sa ne satisfaca anumite nevoi:aparate de aer conditionat, dispozitive de incalzire, frigidere, congelatoare, plite electrice, hidrofoare, hote, cuptoare cu microunde, cuptoare electrice, aparatura audio-tv, dispozitive de calcul etc. Continue reading
17ian./20
electrician

Se încălzesc prizele? Sare siguranța? Paza bună trece primejdia rea

Electrician de serviciu.Locuiți într-un imobil construit acum 30-40 ani sau mai mult? Vreți să achiziționați sau deja dețineți consumatori mari de curent cum ar fi: cuptor electric, aer condiționat, mașini de spălat rufe sau vase, plite electrice, cuptoare cu microunde, radiatoare electrice, calorifere electrice sau altele? Atunci aveți în vedere următoarele: Prizele care alimentează aceste electrocasnice trebuiesc prevazute cu împământare. Acest lucru fiind foarte important pentru siguranța dumneavoastră, defecțiuni ale acestora pot provoca incendii ce se soldează cu pierderi materiale ridicate și de multe ori cu victime. La aceste imobile vechi este posibil sa nu aveți împământare la toate prizele sau ca împământarea să nu mai corespundă din punt de vedere tehnic, de asemenea, este posibil ca instalația electrică să nu facă față la consumul actual. În ultimii ani au apărut pe piață tot felul de aparate electrocasnice care au menirea de a ne ușura viața, dar, deși sunt din ce în ce mai eficiente energetic, riscăm să depășim consumul pentru care a fost proiectată instalația electrică deoarece dorim să ne folosim de cât mai multe astfel de paratae simultan. Dorim să avem aer condiționat, să ne încălzim supa la cuptorul cu microunde, să băgăm un cozonac la cuptorul electric și să dăm cu aspiratorul prin casă cât timp așteptăm ca acesta să coacă și în același timp altcineva să calce hainele pentru petrecerea care va urma. Să studiem puțin situația de mai sus și să calculăm consumul:
 • cuptor cu microunde » 1800 w
 • cuptor electric » 2400 w
 • aer condiționat: » 2000 w
 • aspirator » 1800 w
 • fier de călcat » 2000 w
Dacă doar electrocasnicele menționate mai sus ar funcționa simultan, puterea totală extrasă din rețeaua electrică ar fi de 9.8 kW, fără a mai menționa un boiler, mașina de spălat, uscătorul, iluminatul, aparatura audio-video etc. Majoritatea instalațiilor electrice gospodărești au fost gândite pentru un consum care să nu depășească 32A la 220V (7kW). În aceste condiții, încălzirea peste măsură a cablurilor electrice poate duce la deteriorarea izolației și implicit la producerea unor scurt-circuite care pot declanșa incendii.In aceasta situatie apelati un electrician.

Cum putem preveni situațiile neplăcute?

Punctele cele mai sensibile ale unei instalații electrice sunt contactele dintre conductori: prizele, dozele, tabloul electric, întrerupătoarele, fasungurile. În cazul unei supra-încărcări a rețelei acestea sunt primele care se încălzesc. Prizele utilizate pentru consumatorii mari trebuie sa fie cu împământare, să suporte cel puțin 16A, respectiv o putere de 3,5 kW. Este foarte important ca prizele, fasungurile, întrerupătoarele, sa fie confecționate din materiale de calitate, calitatea contactelor este foarte importanta, firme ca Legrand, Schnider, Siemens, Gewiss fiind renumite pentru calitatea produselor lor. O măsură suplimentara de securitate pentru viata dumneavoastră o constituie instalarea în tabloul electric a unei siguranțe diferențiale care, în cazul unei defecțiuni, decuplează in scurt timp alimentarea cu curent electric. Ar trebui ca toate îmbinările din dozele electrice să fie cositorite pentru a preveni deteriorarea acestora datorită oxidării conductorilor. În cazul în care există conductori vechi din aluminiu, așa cum se făceau instalațiile electrice în urmă cu 50 de ani, aceștia trebuie înlocuiți obligatoriu deoarece aluminiul devine friabil în timp.Daca va regasiti in una din aceste situatii apelati un electrician.
08ian./20
instalator sanitar

Montarea unei centrale termice

Pentru montarea unei centrale termice apelati un instalator sanitar. Montarea unei centrale termice individuale trebuie gândită și executată cu foarte mare atenție. Încă de la stadiul de idee, trebuie avute în vedere mai multe aspecte care țin atât de legislația în vigoare, dar și de siguranța și eficiența în exploatare.

Ce, când și unde?

În funcție de sursa de energie ce se are în vederea a fi folosită pentru alimentarea unei centrale termice, dar și în funcție de volumul și utilitatea încăperilor ce trebuiesc încălzite, trebuie ales acel model de centrală termică care să aibă un randament cât mai bun. Locul în care va fi montată centrala trebuie să respecte atât condițiile impuse de producătorul acesteia, dar și ușurința în exploatare. Deși o centrală termică poate fi montată oricând, este bine să ținem cont atât de condițiile meteo de afară, cât și de cerințele impuse de lege pentru a putea monta centrala termică. Sunt destule situații în care, mai ales pentru cei ce locuiesc în apartamente, când este nevoie și de o autorizare de debranșare de la sistemul centralizat de termoficare. În alte cazuri sunt necesare modificări ale instalațiilor de gaze sau ale branșamentelor electrice pentru a putea monta o centrală termică.

Cât costă montarea unei centrale termice

Simpla punere în funcționare a unei centrale termice costă doar câteva sute de lei și diferă în funcție de tipul și capacitatea centralei termice, dar trebuie ținut cont și de costurile conexe: autorizări, modificări ale instalațiilor de utilități, amenajarea încăperii tehnice în care aceasta va funcționa. Costul total al instalării pentru prima dată a unei centrale termice într-o locuință obișnuită cu suprafața locuită cuprinsă între 80 și 100mp, poate depăși 8.000 lei, în cele mai multe cazuri, cu tot cu costul centralei propriu-zise,daca va hotariti apelati un instalator sanitar.
26feb./18
caloriferul-nu-se-incalzeste complet

De ce nu se încălzesc caloriferele?

Nu se încălzesc caloriferele ?

Instalator sanitar de serviciu.Aceasta este cea mai des întâlnită problemă la instalațiile termice. Cea mai frecventă cauză a acestei probleme se datorează aerului din instalația termică. Remedierea acestei probleme este destul de simplă, dar necesită puțină îndemânare: trebuiesc aerisite caloriferele pentru ca aerul să le părăsească. De regulă, caloriferele sunt prevăzute cu robineți tocmai pentru a permite aerisirea acestora. Este suficient să deschideți ușor robinetul pentru a permite aerului să părăsească instalația, această operațiune presupune re-umplerea instalației pentru a crește presiunea din interior astfel încât centrala să nu intre în avarie. Aerisirea trebuie făcută la toate caloriferele din instalație, astfel încât tot aerul să fie scos. Nu cred că trebuie să vă amintesc faptul că trebuie să urmăriți instrucțiunile de utilizare ale centralei proprii pentru ca la punerea în funcțiune în instalație să fie presiunea optimă (de regulă aceasta este între 1 și 1,5 bari)

De ce este bine să apelezi la un instalator sanitar dacă nu se încălzesc caloriferele?

 • Dacă nu ești destul de încrezător sau dacă nu ai timpul și sculele necesare, mai bine chemi un instalator. Eviți astfel să produci o inundație sau să întâmpini probleme cu centrala termică
 • Se întâmplă frecvent să ia instalația aer? Trebuie eliminată cauza. Un instalator profesionist poate să o determine și să o elimine. Nu este normal să stropești prin casă sau birou prea des pentru a elimina aerul din instalația termică!
SC Edural Instal SRL dispune de oameni calificați, gata să vă ajute în acest sens, oriunde în București. Nu ezitați să cereți o ofertă de preț pentru a scăpa de acestă problemă, datele de contact le găsiți aici. Rezolvând problema aerului din instalația termică, economisiți la factura de încălzire!
29ian./18
Robineti pentru apa

Tipuri de robineți pentru apă

  Instalator sanitar de serviciu.Există multe tipuri de robineți pentru apă, aceștia sunt clasificați după mai multe criterii: În funcție de utilizare robineții de apă pot fi:
 • Robineți de trecere
 • Robineți de aerisire (cu sau fără racord pentru drenaj interior / exterior)
 • Robineți de golire, eventual prevăzuți cu ventil, ștuț, racord etc.)
Robinetii de apă mai pot fi clasificați si în funcție de materialul din care sunt confecționați:
 • din fontă
 • din alamă
 • din oțel inoxidabil
 • din PPR
Principiul de funcționare poate fi un alt criteriu de clasificare a robineților pentru apă:
 • Robineți cu sferă
 • Robineți cu sertar. Robineții cu sertar tipici sunt concepuți pentru a opera complet deschiși sau închiși
Aceasta este doar o clasificare sumară a tipurilor de robineți pentru apă, în realitate ei se mai diferențiază și după diametru, presiunea nominală maximă, felul în care poate fi acționat sistemul de închidere, felul racordurilor de intrare – ieșire etc. Doar un instalator sanitar vă poate sfătui în cunoștință de cauză asupra tipului de robinet cel mai potrivit pentru ceea ce vă doriți. Fiecare tip de robinet în parte are avantaje și dezavantaje specifice utilizării sale.
27ian./18
pret renovare locuinta

Renovări Apartamente – Costuri

Prima întrebare care ne vine în cap după ce decidem să ne renovăm apartamentul ține de preț: „Cât ne costă?”
Prețul total al renovării unui apartament este compus din costurile cu materialele și cele de manoperă. Ambele componente depind foarte mult de calitatea dorită. Mai există o corelare între cele două componente, de care uităm de foarte multe ori: cu cât calitatea materialelor este mai bună, cu atât numărul orelor de manoperă tinde să fie mai mic, dar și nivelul de calificare al meseriașului ar trebui să fie mai mare, ceea ce implică un preț mai mare pe ora de manoperă. Continue reading
11iun./15
interventii-rapide-instalatii

Edural Instal solutia perfecta

In cautarea unui instalator de obiecte si instalatii sanitare din Bucuresti, Edural Instal este de departea cea mai buna solutie pe care o puteti gasi!

Firma va pune la dispozitie intregul sau echipaj de instalatori profesionisti care pot raspunde cu promptitudine solicitarilor tuturor clientilor. Avend o vasta experienta in domeniul instalatiilor pentru constructii, specialistii Edural Instal va ofera solutiile potrivite situatiilor pe care le intalniti in exploatarea sistemelor de instalatii aferente casei.
Continue reading
11iun./15
instalatii sanitare profesionale

Instalatii sanitare executate cu profesionalism si promptitudine

Instalatiile sanitare reprezinta o operatiune necesara in orice lucrare de constructii, fie ca vorbim despre o locuinta, o hala industriala, un spatiu de birouri sau unul comercial etc. Datorita utilitatii sale incontestabile si deci a importantei pentru locatia in care este amplasata, o instalatie sanitara se impune a fi executata numai de catre experti. Edural Instal va ofera servicii de instalatii sanitare la cele mai inalte standarde de calitate realizate numai de o echipa de profesionisti!
Continue reading
11iun./15
instalator-edural-srl

Edural Instal – orice instalatii sanitare!

Pentru finisari interioare de calitate, ai nevoie de profesionisti care sa se ocupe de instalatii sanitare si sa iti ofere cele mai bune servicii. Edural Instal este cel mai bun partener in acest domeniu. Specialistii firmei iti stau la dispozitie oricand cu solutii potrivite si preturi mici. Beneficiind de toate resursele necesare, Edural Instal iti ofera servicii profesionale in ceea ce priveste instalarea si repararea ansamblului de conducte care intra in constructia casei, vilei sau blocului in care locuiesti. Avand experienta si pregatire in acest domeniu, echipa iti ofera servicii instalatii sanitare de top, precum si consultanta pentru a face cele mai bune alegeri.
Continue reading