08dec./21
planul de arhitectura

Instalatiile sanitare intr-un plan de arhitectura – Planuiti adecvat

Proiectul de construire al unei case sau amenajarea unei locuinte implica in mod direct, si esential conceptul unei/unor bai si bucatarii, folosind elemente si materiale folositoare si practice, in functie de bugetul financiar si gustul persoanei. Este un proces care necesita dedicare si atentie mare la detalii, pentru a evita viitoare potentiale probleme care pot aparea in cazul in care o pregatire adecvata nu a avut loc. O instalatie sanitara nu trebuie calculata doar pentru prezent, ci si pentru viitor. Ea trebuie sa fie durabila, deoarece costurile acestor servicii sunt ridicate si ceva de lunga durata este de preferat. Continue reading
29sept./21

Amenajări interioare – zugrăveli

Aspectul plictisitor și mohorât al casei nu vă mai aduce mulțumire față de propria locuință? Poate o schimbare ar fi alegerea ideală pentru bucuria de a locui într-un loc la care visați de mult timp.

Casa este locul unde ne petrecem cel mai mult timp, ocupați sau poate plecați în deplasări, tot acasă ne întoarcem. Deci, investițiile în organizarea locuinței după bunul plac vor fi unele benefice atât pentru sinele nostru, cât și pentru senzația de „acasă”. Amenajările interioare sunt la îndemâna oricărui doritor de spațiu nou, însă cu o valoare monetară mai mică decât schimbarea propriu-zisă a locuinței. Îmbunătățirea aspectului interior face parte din principalii factori care influențează fericirea umană, fapt demonstrat prin micile modificări care oferă confortul și siguranța propriului cămin. Fie că e vorba de amenajări la cheie sau poate de zugrăveli interioare, serviciile puse la dispoziție de noi sunt de calitate înaltă.

Amenajările moderne, sofisticate sau simple, în funcție de cerințele clientului definesc serviciile prestate de echipa noastră.

Zugrăvirea încăperilor conform noilor tendințe asigură crearea unui spațiu care să se plieze pe stilul fiecăruia dintre noi. Și, această schimbare vine la pachet cu o serie de avantaje: împrospătarea aerului prin folosirea vopselei lavabile, un design plăcut care să te facă să te simți comod în spațiul personal, detalii și culori bine evidențiate care vor pune în prim-plan micile detalii din casa dumneavoastră.

Serviciile de zugrăvit sunt un real ajutor pentru un doritor neîdemânatic pentru care trafalet-ul și vopseaua lavabilă sunt o provocare, iar riscul de a strica este cu mult peste șansa de reușită. Și pentru aceia dintre noi care au șansa de a se vopsi pe ei, în loc de pereți, suntem aici, o echipă profesionistă care aduce rezultatele dorite în cel mai scurt timp.

Culori vii sau simple, detalii mari sau mici, renovările sunt cheia spre realizarea spațiului mult visat. Pentru cei ce doresc să dea viață pereților din dormitor, bucătărie, sufragerie sau hol, ne oprim asupra decorațiunilor excentrice și contemporane, oferind posibilitatea de a personaliza aspectul fără a face modificări majore sau a vă trimite spre lucrări costisitoare și interminabile.

Însă, înainte de zugrăvirea finală au loc reparațiile și finisajele necesare unui rezultat remarcabil și pe termen lung. Serviciile prestate fiind realizate cu îndemânare și bun gust.

Lucrările devin mai spectaculoase și mai provocatoare în cazul modificărilor de structură ale spațiului, făcând posibile punerea în practică a unor idei moderne. Deși se spune că trendurile sunt doar o chestiune de scurtă durată, combinațiile de elemente din diverse stiluri (mai noi sau mai vechi), de la materiale și până la texturi, pot duce la interioare inedite. Sunt multe modalități prin care vă puteți adapta ideile pentru amenajările interioare fără a opta pentru ceva cu adevărat extravagant, lăsați-vă imaginația să curgă și cereți părerea specialiștilor în domeniul amenajărilor interioare și zugrăvelilor.

Tu vii cu ideea, noi punem în practică! Economisește timp, materiale și bani prin simpla apelare la o echipă specializată în amenajări. Oferim încredere, eficiență, rapiditate și calitate, utilizăm produse rezistente în timp și vă dăm idei de actualitate.

02iul./21

Renovare baie

Ce trebuie să știi înainte să te apuci de reamenajarea unei băi

renovare baie modernă cu cadă freestanding

Reamenajare baie – când este necesară?

Iată câteva situații în care este necesară reamenajarea unei băi: când instalația sanitară este mai veche de 10 ani sau este din fier sau plumb, când apare în baie miros de umezeală și mucegai, când gresia sau faianța se fisurează sau chiar încep să se desprindă de pe perete, când obiectele sanitare sunt foarte vechi și au nevoie de o modernizare.

Avantaje renovare baie

O reamenajare eficientă poate transforma o baie mică și înghesuită de la bloc într-una funcțională și practică. Atunci când cumperi un apartament sau o casă veche, care nu are îmbunătățiri, reamenajarea unei băi este necesară pentru a avea o baie perfect funcțională și, în plus, probabil îți dorești o baie modernă, care să fie pe placul tău. Dacă vei avea instalație sanitară nouă, obiecte sanitare noi și o hidroizolație făcută corect, sunt șanse mult mai mici să mai ai probleme cu scurgerile de apă sau chiar cu inundarea vecinilor. Renovarea unei băi este un avantaj și pentru sănătatea ta, pentru că nu o să mai ai umezeală sau mucegai. Indiferent dacă dorești să renovezi o baie mică de apartament sau vrei să te apuci de un proiect de reamenajare baie la casă, ar trebui să te documentezi înainte. Partea de documentare și stabilire a bugetului de renovare presupune să faci o cercetare (online sau în magazine) asupra modelelor de gresie și faianța, tipuri de căzi sau cabine de duș, baterii, WC, rezervor sau mic mobilier de baie. Practic, îți recomandăm să faci o listă cu tot ceea ce este necesar pentru reamenajarea băii și să incluzi și prețurile materialelor sau ale produselor.

Cum scrii o cerere de ofertă pentru o renovare baie?

reconditionare baie moderna cu paravan din sticla si chiuveta dubla

După ce te-ai hotărât cum vrei să amenajezi baia, dacă vrei să o faci cu cadă, cu cabină de duș sau cu paravan de sticlă, cu baterie duș îngropată sau nu, cu bazinul de la WC îngropat sau nu, apoi poți să formulezi o cerere de ofertă pentru o echipă de meseriași care să ducă la bun sfârșit proiectul tău. În cererea de ofertă pe care o faci îți recomandăm să incluzi următoarele detalii: releveul apartamentului (dacă ai), dimensiunea băii, dacă vrei să montezi faianța până la un anumit nivel sau până la tavan, dacă vrei să montezi faianță doar pe anumiți pereți, dacă vrei montaj cadă sau cabină de duș sau paravan de sticlă cu rigolă, dacă vrei să ai bazin WC sau baterie duș îngropate, dacă soliciți montaj la mobilier de baie cu lavoar și baterie și care este termenul în care ai vrea să te încadrezi. Ideal ar fi ca un meseriaș să vină și la fața locului să vadă baia, pentru a-și face o idee mai bună asupra complexității proiectului. Este important ca cel care oferteaza sa vada efectiv baia inainte de a trece la treaba. Pot aparea surprize nedorite si o discutie doar telefonica nu este indicata.

Ce trebuie să cumperi pentru o renovare baie mică la bloc sau baie la casă

În primul rând trebuie să alegi ce gresie și ce faianța dorești. Îți recomandăm să iei cel puțin 10% în plus față de suprafața băii tale, pentru că e posibil să mai fie plăci sparte sau ciobite sau unele să se crape la montaj. Dacă dorești, poți pune gresie atât pe podea cât și pe pereți, dar faianța poți pune doar pe pereți. Atenție la modelul de gresie, cu cât este mai abrazivă, cu atât va fi mai greu de curățat. Este important ca gresia să nu fie lucioasă precum faianța, dar are nevoie să fie mată sau ușor abraziva pentru a nu aluneca pe ea. Echipa care se va ocupa de renovarea băii tale îți va calcula un necesar pentru gresie, faianță și alte materiale necesare în proces. Pe lângă gresie și faianța, mai trebuie să cumperi și obiectele sanitare (WC, bazin, lavoar, cadă/cabină de duș), suport și baterie pentru lavoar, baterie pentru duș, vopsea lavabilă de interior anti-mucegai. Dacă vrei să schimbi instalația sanitară, adaugă și costul pentru țevi, îmbinări și ce alte accesorii mai sunt necesare. În final, la costul cu materialele, sanitarele și mobilierul de baie se adaugă costul manoperei. Acest cost diferă în funcție de suprafața băii și de complexitatea proiectului (ex: dimensiunea plăcilor de faianța, plăcile mari se pun mai rapid decât cele tip mozaic sau foarte mici). De regulă, la o baie mică de bloc, prețul manoperei este undeva în jur de 2500 lei. Ca în orice proiect de renovare, ar fi înțelept să ai un buget de rezervă de cel puțin 15% din bugetul total pentru situații neprevăzute. Dacă ai în plan să realizezi o renovare baie la bloc sau la casă în București, îți stăm la dispoziție cu o echipă de meseriași profesioniști care te vor ajuta să transformi baia ta în baia la care visezi !  
24iun./21

Renovari apartamente în București – Servicii de calitate la prețuri corecte

renovari apartamente Bucuresti

Sunt mai multe motive pentru care ai putea decide să te apuci de un proiect de renovare apartament: vrei să sporești confortul și funcționalitatea unei locuințe recent cumpărate, nevoile și preferințele tale s-au schimbat, vrei să crești valoarea apartamentului pentru a-l vinde mai scump, urmează să îl inchiriezi și are nevoie de îmbunătățiri, pentru că te costă mai puțin să renovezi decât să te muți.

Atunci când ești în căutarea “casei visurilor tale” pleci la drum cu o listă de cerințe pe care îți dorești să le îndeplinească aceasta. Vei constata însă că, pentru a avea căminul mult visat, de regulă, singura opțiune este să te înhami la un proiect de renovare. Lucrările de renovări interioare au avantajul că la final vei obține o locuință care reflectă întocmai gusturile tale. În plus, poți aduce îmbunătățiri majore unui apartament, crește nivelul de confort, precum și valoarea apartamentului.

Ce servicii de renovări apartamente oferim? Dacă ai nevoie de meșteri pricepuți la renovări interioare în București, atunci poți apela cu încredere la noi. Îți putem oferi servicii de renovări interioare care includ: servicii de decopertări și demolări, servicii de tencuieli și zugrăveli, servicii de placări gresie și faianța, montaj parchet, lucrări cu gips-carton (placarea pereților cu rigips, ridicarea pereților despărțitori, montarea tavanelor false), finisaje interioare de orice tip, instalații electrice, sanitare etc.

De ce să renovezi un apartament?

De ce este important să lucrezi cu meseriași pricepuți atunci când ai un proiect de renovări interioare?

Unele lucrări sunt prea complicate sau dificile pentru a le face singur și este recomandat să apelezi la specialiști. Ei au experiență în domeniu precum și calificarea profesională sau autorizarea pentru a desfășura aceste lucrări.

Îți recomandăm să să apelezi la meșteri specialiști în cazul următoarelor tipuri de lucrari de renovare: tencuirea pereților, turnarea sau îndreptarea șapei, recompartimentarea spațiului, montarea gresiei și faianței, refacerea instalației sanitare sau înlocuirea înstalației electrice, montarea parchetului din lemn masiv și lista poate continua. 

De ce depinde prețul unei lucrări de renovări interioare?

Preț renovare apartament București – prețul depinde de mai mulți factori, dintre care enumerăm : starea apartamentului înainte de renovare, suprafața care urmează să fie renovată, ce tip de finisaje se folosesc și ce tip de lucrări sunt necesare, precum și calitatea materialelor.

Cel mai bine este să va faceți un plan cu ce renovări vreți să efectuați si să discutați cu o echipă care se ocupă de renovări interioare în orașul în care locuiți. Aceștia vor întocmi un deviz care va cuprinde fiecare serviciu în parte.

Să aveți în considerare că ar fi bine să aveți o rezervă de 10-15% din valoarea bugetului de renovare pentru situații neprevăzute.

Sperăm că au fost utile informațiile din acest articol și îți stăm la dispoziție pentru a discuta detalii despre viitorul tău proiect de renovare!

05feb./20
instalatii-electrice

Efectuam instalatii electrice

ELECTRICIAN DE SERVICIU   Nu putem concepe viata fara electricitate, energia electrica ne aduce confortul care ne-a devenit indispensabil in ultimul secol. Cu toate ca producatorii de electrocasnice si aparatura electronica investesc foarte mult in studii pentru a crea produse din ce in ce mai eficiente din punct de vedere energetic, consumul de energie electrica a crescut considerabil in ultimii ani, deoarece ne dorim din ce in ce mai multe aparate consumatoare de energie electrica care sa ne satisfaca anumite nevoi:aparate de aer conditionat, dispozitive de incalzire, frigidere, congelatoare, plite electrice, hidrofoare, hote, cuptoare cu microunde, cuptoare electrice, aparatura audio-tv, dispozitive de calcul etc. Continue reading
17ian./20
electrician

Se încălzesc prizele? Sare siguranța? Paza bună trece primejdia rea

Se încălzesc prizele ? Sare siguranta ?

Locuiți într-un imobil construit acum 30-40 ani sau mai mult? Vreți să achiziționați sau deja dețineți consumatori mari de curent cum ar fi: cuptor electric, aer condiționat, mașini de spălat rufe sau vase, plite electrice, cuptoare cu microunde, radiatoare electrice, calorifere electrice sau altele? Atunci aveți în vedere următoarele: Prizele care alimentează aceste electrocasnice trebuiesc prevazute cu împământare. Acest lucru fiind foarte important pentru siguranța dumneavoastră, defecțiuni ale acestora pot provoca incendii ce se soldează cu pierderi materiale ridicate și de multe ori cu victime. La aceste imobile vechi este posibil sa nu aveți împământare la toate prizele sau ca împământarea să nu mai corespundă din punt de vedere tehnic, de asemenea, este posibil ca instalația electrică să nu facă față la consumul actual. Deci: se încălzesc prizele … În ultimii ani au apărut pe piață tot felul de aparate electrocasnice care au menirea de a ne ușura viața, dar, deși sunt din ce în ce mai eficiente energetic, riscăm să depășim consumul pentru care a fost proiectată instalația electrică deoarece dorim să ne folosim de cât mai multe astfel de paratae simultan. Dorim să avem aer condiționat, să ne încălzim supa la cuptorul cu microunde, să băgăm un cozonac la cuptorul electric și să dăm cu aspiratorul prin casă cât timp așteptăm ca acesta să coacă și în același timp altcineva să calce hainele pentru petrecerea care va urma.

Se încălzesc prizele ? Sare siguranta ?

Să studiem puțin situația de mai sus și să calculăm consumul:
 • cuptor cu microunde » 1800 w
 • cuptor electric » 2400 w
 • aer condiționat: » 2000 w
 • aspirator » 1800 w
 • fier de călcat » 2000 w
Dacă doar electrocasnicele menționate mai sus ar funcționa simultan, puterea totală extrasă din rețeaua electrică ar fi de 9.8 kW, fără a mai menționa un boiler, mașina de spălat, uscătorul, iluminatul, aparatura audio-video etc. Majoritatea instalațiilor electrice gospodărești au fost gândite pentru un consum care să nu depășească 32A la 220V (7kW). În aceste condiții, încălzirea peste măsură a cablurilor electrice poate duce la deteriorarea izolației și implicit la producerea unor scurt-circuite care pot declanșa incendii.In aceasta situatie apelati un electrician.

Cum putem preveni situațiile neplăcute?

Punctele cele mai sensibile ale unei instalații electrice sunt contactele dintre conductori: prizele, dozele, tabloul electric, întrerupătoarele, fasungurile. În cazul unei supra-încărcări a rețelei acestea sunt primele care se încălzesc. Prizele utilizate pentru consumatorii mari trebuie sa fie cu împământare, să suporte cel puțin 16A, respectiv o putere de 3,5 kW. Este foarte important ca prizele, fasungurile, întrerupătoarele, sa fie confecționate din materiale de calitate, calitatea contactelor este foarte importanta, firme ca Legrand, Schnider, Siemens, Gewiss fiind renumite pentru calitatea produselor lor. O măsură suplimentara de securitate pentru viata dumneavoastră o constituie instalarea în tabloul electric a unei siguranțe diferențiale care, în cazul unei defecțiuni, decuplează in scurt timp alimentarea cu curent electric. Ar trebui ca toate îmbinările din dozele electrice să fie cositorite pentru a preveni deteriorarea acestora datorită oxidării conductorilor. În cazul în care există conductori vechi din aluminiu, așa cum se făceau instalațiile electrice în urmă cu 50 de ani, aceștia trebuie înlocuiți obligatoriu deoarece aluminiul devine friabil în timp. Daca va regasiti in una din aceste situatii apelati un electrician.
08ian./20
instalator sanitar

Montarea unei centrale termice

Pentru montarea unei centrale termice apelati un instalator sanitar. Montarea unei centrale termice individuale trebuie gândită și executată cu foarte mare atenție. Încă de la stadiul de idee, trebuie avute în vedere mai multe aspecte care țin atât de legislația în vigoare, dar și de siguranța și eficiența în exploatare.

Ce, când și unde?

montarea unei centrale termice de apartament sau pentru csa de locuitÎn funcție de sursa de energie ce se are în vedere a fi folosită pentru alimentarea unei centrale termice, dar și în funcție de volumul și utilitatea încăperilor ce trebuie încălzite, cautarea acelui model de centrală termică care să aibă un randament cât mai bun este dezideratul. Pe piata exista in acet moment o multitudine de centrale termice produse de diferite firme ce au experienta si ani intregi de cercetare in spate. Este bine totusi sa aveti un specialist care sa va sfatuiasca inainte de a face pasul de a achizitiona centrala termica. Ideal ar fi ca cel ce va sfatuieste sa si instaleze centrala in locuinta dumneavoastra, Locul în care va fi montată centrala trebuie să respecte atât condițiile impuse de producătorul acesteia, dar și ușurința în exploatare. Mai ales este bine sa fie un spatiu cu aerisire naturala, nu un spatiu inchis si stramt. Deși o centrală termică poate fi montată oricând, este bine să ținem cont atât de condițiile meteo de afară, cât și de cerințele impuse de lege pentru a putea monta in conditii cat mai optime o centrală termică. Sunt destule situații în care, mai ales pentru cei ce locuiesc în apartamente, când este nevoie și de o autorizare de debranșare de la sistemul centralizat de termoficare sau modificari importante ale instalatiei de gaz sau a bransamentelor electrice si a legaturile la coloanele de apa.

Cât costă montarea unei centrale termice

Simpla punere în funcționare a unei centrale termice costă doar câteva sute de lei și diferă în funcție de tipul și capacitatea centralei termice, dar trebuie ținut cont și de costurile conexe: autorizări, modificări ale instalațiilor de utilități, amenajarea încăperii tehnice în care aceasta va funcționa. Costul total al instalării pentru prima dată a unei centrale termice într-o locuință obișnuită cu suprafața locuită cuprinsă între 80 și 100mp, poate depăși 8.000 lei, în cele mai multe cazuri, cu tot cu costul centralei propriu-zise. Daca va hotariti apelati un instalator sanitar de incredere ce va poate ajuta in montarea unei centrale termice.
26feb./18
caloriferul-nu-se-incalzeste complet

De ce nu se încălzesc caloriferele?

Nu se încălzesc caloriferele ?

Instalator sanitar de serviciu.Aceasta este cea mai des întâlnită problemă la instalațiile termice. Cea mai frecventă cauză a acestei probleme se datorează aerului din instalația termică. Remedierea acestei probleme este destul de simplă, dar necesită puțină îndemânare: trebuiesc aerisite caloriferele pentru ca aerul să le părăsească. De regulă, caloriferele sunt prevăzute cu robineți tocmai pentru a permite aerisirea acestora. Este suficient să deschideți ușor robinetul pentru a permite aerului să părăsească instalația, această operațiune presupune re-umplerea instalației pentru a crește presiunea din interior astfel încât centrala să nu intre în avarie. Aerisirea trebuie făcută la toate caloriferele din instalație, astfel încât tot aerul să fie scos. Nu cred că trebuie să vă amintesc faptul că trebuie să urmăriți instrucțiunile de utilizare ale centralei proprii pentru ca la punerea în funcțiune în instalație să fie presiunea optimă (de regulă aceasta este între 1 și 1,5 bari)

De ce este bine să apelezi la un instalator sanitar dacă nu se încălzesc caloriferele?

 • Dacă nu ești destul de încrezător sau dacă nu ai timpul și sculele necesare, mai bine chemi un instalator. Eviți astfel să produci o inundație sau să întâmpini probleme cu centrala termică
 • Se întâmplă frecvent să ia instalația aer? Trebuie eliminată cauza. Un instalator profesionist poate să o determine și să o elimine. Nu este normal să stropești prin casă sau birou prea des pentru a elimina aerul din instalația termică!
SC Edural Instal SRL dispune de oameni calificați, gata să vă ajute în acest sens, oriunde în București. Nu ezitați să cereți o ofertă de preț pentru a scăpa de acestă problemă, datele de contact le găsiți aici. Rezolvând problema aerului din instalația termică, economisiți la factura de încălzire!
29ian./18
Robineti pentru apa

Tipuri de robineți pentru apă

  Instalator sanitar de serviciu.Există multe tipuri de robineți pentru apă, aceștia sunt clasificați după mai multe criterii: În funcție de utilizare robineții de apă pot fi:
 • Robineți de trecere
 • Robineți de aerisire (cu sau fără racord pentru drenaj interior / exterior)
 • Robineți de golire, eventual prevăzuți cu ventil, ștuț, racord etc.)
Robinetii de apă mai pot fi clasificați si în funcție de materialul din care sunt confecționați:
 • din fontă
 • din alamă
 • din oțel inoxidabil
 • din PPR
Principiul de funcționare poate fi un alt criteriu de clasificare a robineților pentru apă:
 • Robineți cu sferă
 • Robineți cu sertar. Robineții cu sertar tipici sunt concepuți pentru a opera complet deschiși sau închiși
Aceasta este doar o clasificare sumară a tipurilor de robineți pentru apă, în realitate ei se mai diferențiază și după diametru, presiunea nominală maximă, felul în care poate fi acționat sistemul de închidere, felul racordurilor de intrare – ieșire etc. Doar un instalator sanitar vă poate sfătui în cunoștință de cauză asupra tipului de robinet cel mai potrivit pentru ceea ce vă doriți. Fiecare tip de robinet în parte are avantaje și dezavantaje specifice utilizării sale.
27ian./18
pret renovare locuinta

Renovări Apartamente – Costuri

Prima întrebare care ne vine în cap după ce decidem să ne renovăm apartamentul ține de preț: „Cât ne costă?”
Prețul total al renovării unui apartament este compus din costurile cu materialele și cele de manoperă. Ambele componente depind foarte mult de calitatea dorită. Mai există o corelare între cele două componente, de care uităm de foarte multe ori: cu cât calitatea materialelor este mai bună, cu atât numărul orelor de manoperă tinde să fie mai mic, dar și nivelul de calificare al meseriașului ar trebui să fie mai mare, ceea ce implică un preț mai mare pe ora de manoperă. Continue reading